ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο Διαδικτυακός Τόπος https://www.hotelmelissanthi.gr/el εφεξής η «Ιστοσελίδα», τελεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας με την επωνυμία «Α. & Κ. ΚΟΥΚΟΥΝΤΖΟΥ Ο.Ε.». Τα προσωπικά δεδομένα, ήτοι όλες οι πληροφορίες οι οποίες σας ταυτοποιούν ως πρόσωπα ή μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, τα οποία παρέχετε προαιρετικά και υποχρεωτικά, όταν εισέρχεστε στην ιστοσελίδα ή κάνετε εγγραφή για διάφορες εφαρμογές σχετικές με υπηρεσίες που παρέχονται από το ξενοδοχείο MELISSANTHI HOTEL και οποιαδήποτε επιπλέον προσωπικά δεδομένα ζητηθούν σε μεταγενέστερα χρονικά στάδια, συλλέγονται, επεξεργάζονται, μεταφέρονται, αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται από εμάς, με την ιδιότητα του υπεύθυνου επεξεργασίας, καθώς επίσης και από παρόχους υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων των εκτελούντων την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και των παρόχων υπηρεσιών.

Το ξενοδοχείο μας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων σας και έχει  λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια και την τήρηση της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών που αφορούν τους επισκέπτες/χρήστες της Ιστοσελίδας της.
Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγονται από εσάς, όταν την επισκέπτεστε και όταν κάνετε χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών της, τις πληροφορίες που αναρτώνται σε αυτήν,  τη χρήση αυτών καθώς και τα δικαιώματά σας. Οι όροι αυτοί μπορεί να βελτιωθούν, να ενημερωθούν ή με οποιονδήποτε τρόπο να τροποποιηθούν ολοκληρωτικά ή εν μέρει, ανά πάσα στιγμή.

Η παρούσα Πολιτική επέχει θέση ενημέρωσης των υποκειμένων των δεδομένων, σύμφωνα με τα άρθρα 13-14 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ 679/2016. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική και εν γένει με τον τρόπο που το ξενοδοχείο συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψη και αλληλεπίδρασή σας με την Ιστοσελίδα μας

Η Ιστοσελίδα μας έχει ενημερωτικό  περιεχόμενο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας και μόνη η περιήγηση σε αυτήν (χωρίς την πραγματοποίηση κράτησης ή αποστολής αιτήματος) δεν απαιτεί από τον επισκέπτη την παροχή/εισαγωγή προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, με μόνη την επίσκεψη και περιήγηση στην Ιστοσελίδα μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να σας ταυτοποιήσουν άμεσα ή έμμεσα, όπως είναι:

  • η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας, 
  • ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα, 
  • οι ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στην σελίδα, 
  • η ταχύτητα της σύνδεσης και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή, 
  • βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και 
  • πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, Flash cookies, webbeacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω στην ενότητα Cookies).

Όσον αφορά τις πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα από την περιήγησή σας στο Διαδικτυακό μας τόπο, παρακαλείσθε όπως απόσχετε από την επίσκεψη αυτού,  εάν δεν επιθυμείτε τη  συλλογή κι επεξεργασία των πληροφοριών αυτών.

Πληροφορίες που μας παρέχετε απευθείας: 

Επικοινωνία

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης της Ιστοσελίδας επιθυμεί μέσω αυτής να επικοινωνήσει με το ξενοδοχείο, καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας, κατά την υποβολή της οποίας η Ιστοσελίδα συλλέγει και επεξεργάζεται, κατόπιν συγκατάθεσής σας, τα εξής προσωπικά σας δεδομένα:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Email
  • Θέμα Μηνύματος
  • Μήνυμα (ελεύθερο κείμενο του ενδιαφερόμενου)

Πραγματοποίηση κράτησης & Παροχή έξτρα υπηρεσιών

Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να δώσετε προσωπικές πληροφορίες για ειδικούς σκοπούς, όπως όταν πραγματοποιείτε μια κράτηση για διαμονή στο ξενοδοχείο μας, για την παροχή επιπρόσθετων υπηρεσιών, οπότε και συλλέγονται μεταξύ άλλων:

-στοιχεία επικοινωνίας, όπως το ονοματεπώνυμό σας, η χώρα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου σας («Στοιχεία Επισκέπτη»).
-αριθμός κάρτας πληρωμής  και λοιπά στοιχεία της κάρτας («Στοιχεία Κάρτας Πληρωμής»).
-αρχεία και αντίγραφα της αλληλογραφίας σας εάν εσείς επικοινωνήσετε μαζί μας.
-πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση ειδικών αιτημάτων (π.χ. συνθήκες υγείας που απαιτούν ειδικό κατάλυμα)(«Προσωπικά στοιχεία (προαιρετικό)» - «σχόλια, ειδικές οδηγίες»).
-πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας άφιξης και αναχώρησης, καθώς και αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζονται.
- λοιπά προσωπικά σας στοιχεία, όπως η διεύθυνση κατοικίας– αλληλογραφίας σας,  η χώρα, η πόλη, ο νομός – η πολιτεία,  ο ταχυδρομικός σας κώδικάς, τυχόν επωνυμία εταιρίας – οργανισμού,  ο σκοπός του ταξιδιού σας («Προσωπικά στοιχεία (προαιρετικό)»).
- πληροφορίες σχετικά με την πίστωση των πελατών.
-  παρέχεται ως πρόσθετη υπηρεσία η μεταφορά από ή/και προς το αεροδρόμιο εφόσον το επιθυμείτε και το δηλώσετε στο σχετικό πεδίο με πρόσθετη χρέωση («Πρόσθετες Υπηρεσίες»).
- Σε περίπτωση που ο επισκέπτης της Ιστοσελίδας το επιθυμεί δύναται μέσω αυτής να επικοινωνήσει με το ξενοδοχείο, προκειμένου να ενημερωθεί για ημερήσιες κρουαζιέρες – ταξίδια (boat trips), τις οποίες προγραμματίζει το ξενοδοχείο σε συνεργασία με αντίστοιχες εταιρείες μέσω του πεδίου «Offer Boat Trips» και στη συνέχεια μέσω του πεδίου «Submit Request» συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας («Contact Us»), η οποία θα του εμφανιστεί, κατά την υποβολή της οποίας η Ιστοσελίδα συλλέγει και επεξεργάζεται, κατόπιν συγκατάθεσής σας, τα εξής προσωπικά σας δεδομένα:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Email
  • Θέμα Μηνύματος
  • Μήνυμα (ελεύθερο κείμενο του ενδιαφερόμενου)

Προωθητικές ενέργειες

Σε περίπτωση που επιθυμείτε μέσω της Ιστοσελίδας να λαμβάνετε τις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές από το ξενοδοχείο έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε και να υποβάλετε την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας, κατά την υποβολή της  οποίας η Ιστοσελίδα συλλέγει και επεξεργάζεται, κατόπιν συγκατάθεσής σας, μόνο την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Στα πλαίσια προηγούμενης συναλλαγής σας με το ξενοδοχείο μας ή κατόπιν ρητής συγκαταθέσεώς σας, ενδέχεται από καιρό σε καιρό να σας αποστείλουμε στο προσωπικό ή επαγγελματικό σας email, ή να σας καλέσουμε και να αποστείλουμε μηνύματα στον αριθμό τηλεφώνου  σας,  προκειμένου να σας ενημερώσουμε για νέα, προσφορές και εκδηλώσεις του ξενοδοχείου, που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν. Χρησιμοποιώντας την παρούσα Ιστοσελίδα και με την επιφύλαξη των διατάξεων της νομοθεσίας περί συγκατάθεσης για την αποστολή ηλεκτρονικών επικοινωνιών για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνεται τέτοιου είδους ενημερώσεις ή οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε τη διακοπή αυτών, παρακαλούμε όπως μας το γνωστοποιήσετε άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του ξενοδοχείου. Είστε ελεύθεροι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε.

Μπορεί να συλλέξουμε προσωπικές πληροφορίες από διάφορες πηγές, μεταξύ των οποίων:

  • μέσω του Δικτυακού Τόπου
  • μέσω των κέντρων κράτησης 
  • μέσω των κοινωνικών μέσων και των καναλιών εμπορικών σημάτων (π.χ. Facebook, Twitter).

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:

Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται ο Διαδικτυακός Τόπος μας από τους επισκέπτες αυτού, τηρούμε σε συγκεντρωτική μορφή και αναλύουμε τα δεδομένα που συλλέγουμε. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, για παράδειγμα, για να παρακολουθήσουμε και αναλύσουμε τη χρήση του Ιστότοπου, για να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητά του και για να διαμορφώσουμε καλύτερα το περιεχόμενο και το σχεδιασμό του ανάλογα με τις ανάγκες των επισκεπτών μας.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Κατά τη συλλογή πληροφοριών απευθείας από εσάς, λαμβάνουμε την κατάλληλη μέριμνα, προκειμένου να διακριβώσουμε ποιες από τις συλλεγόμενες προσωπικές πληροφορίες αφορούν ανηλίκους. Σε κάθε περίπτωση, εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 15 ετών χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 21 του Ν.4624/2019, θα διαγράψουμε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων μας το συντομότερο δυνατό, με σχετική ενημέρωση του γονέα ή κηδεμόνα του ανηλίκου. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχουμε συλλέξει πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 15 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε και αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα:
- Για την επαλήθευση των στοιχείων σας από εμάς, όταν συνδέεστε στους ιστοτόπους μας, στις Εφαρμογές μας και στο  wi-fi.
- Για την εκπλήρωση αιτημάτων διαμονής  ή πληροφοριών και την ανάκληση των προτιμήσεών σας και των πληροφοριών εγγραφών σας.
- Για την παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς.
- Για να επικοινωνούμε μαζί σας και να σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις υπηρεσίες και τις προσφορές μας.
- Για την εκτίμηση και  λήψη δεδομένων για διοικητικούς και άλλους σκοπούς επικοινωνίας και για να λειτουργούμε και να βελτιώνουμε την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας, των ιστοσελίδων μας, των Προγραμμάτων και των Εφαρμογών που σχετίζονται με τις λειτουργίες μας.
- Για την συμμόρφωση με το εφαρμοστέο δίκαιο, όπως είναι η καταγραφή όλων των προσωπικών στοιχείων των πελατών που διαμένουν στο ξενοδοχείο, και η διατήρηση των παραστατικών όλων των κινήσεων.
- Για την υποστήριξη σκοπών πληροφορικής.
- Για την υποστήριξη επιχειρησιακών διαδικασιών.

ΝΟΜΙΜΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι νόμιμες βάσεις επεξεργασίας των δεδομένων, σχετίζονται άμεσα με τον εκάστοτε επιδιωκόμενο σκοπό. Όταν τα δεδομένα σας συλλέγονται για σκοπούς πραγματοποίησης κράτησης ή παροχής έξτρα υπηρεσιών από το ξενοδοχείο μας, η επεξεργασία κρίνεται σύννομη στα πλαίσια εκτέλεσης της σύμβασής μαζί σας. Η συλλογή των δεδομένων ταυτοποίησης σας είναι απαραίτητη για να συμμορφωθούμε στις νομικές μας υποχρεώσεις. Η επεξεργασία των δεδομένων σας για προωθητικούς σκοπούς στηρίζεται στην συγκατάθεση σας. Παράλληλα, ανάλογα με τη φύση της επεξεργασίας, ενδέχεται αυτή να στηρίζεται και σε άλλες νόμιμες βάσεις του άρθρου 6 ΓΚΠΔ (π.χ.το έννομο συμφέρον μας) ή του άρθρου 9 όταν η επεξεργασία αφορά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ειδικών κατηγοριών  (π.χ. ρητή συγκατάθεση στη περίπτωση που μοιραστείτε με εμάς δεδομένα όπως οι αλλεργίες σας ή άλλες προτιμήσεις σας, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν κατά τη διαμονή σας).

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Το ξενοδοχείο μας σέβεται το δικαίωμά σας να προστατεύονται το απόρρητό σας και οι πληροφορίες που σας αφορούν και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές για τους προαναφερόμενους σκοπούς. Για τον λόγο αυτό δεν κοινοποιεί, δεν διαβιβάζει  και δεν  καθιστά  τις πληροφορίες που σας αφορούν προσιτές σε τρίτους. Επίσης δεν  διαβιβάζουμε τις πληροφορίες αυτές  εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ενδέχεται να καθιστούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς διαθέσιμες σε άλλες εταιρείες, εφαρμογές ή πρόσωπα στις περιστάσεις που αναφέρονται παρακάτω:

Μπορεί να κοινοποιούμε σε τρίτα μέρη συγκεντρωτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν σας ταυτοποιούν άμεσα, για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της Ιστοσελίδας μας. Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν κοινοποιούμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε τρίτα μέρη.
Μπορεί να χρησιμοποιούμε ή να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον τρίτα μέρη για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την Ιστοσελίδα μας, όπως διαχείριση της βάσης δεδομένων, παροχή υπηρεσιών συντήρησης, αναλυτικά στοιχεία, επεξεργασία δεδομένων και διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κειμένου. Αυτά τα τρίτα μέρη θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που σας αφορούν μόνο για την εκτέλεση των παραπάνω καθηκόντων τους για λογαριασμό μας και με ρητές συμβατικές δεσμεύσεις ως προς την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων σας.

Μπορεί να κοινοποιήσουμε πληροφορίες για εσάς στην περίπτωση που το ξενοδοχείο εξαγοραστεί από ή συγχωνευτεί με άλλη εταιρεία ή λάβει χώρα μια παρόμοια επιχειρηματική συναλλαγή. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή η Ιστοσελίδα μας θα σας ενημερώσει τοποθετώντας ευδιάκριτη γνωστοποίηση εντός της ή αποστέλλοντας σχετική ενημέρωση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας έχετε παράσχει, προτού οι πληροφορίες που σας αφορούν μεταβιβασθούν και υπαχθούν εν γένει σε διαφορετική πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μπορεί να κοινοποιούμε πληροφορίες για εσάς για να διερευνήσουμε, αποτρέψουμε ή προβούμε σε ενέργειες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες, εάν υπάρχουν υποψίες για έκνομη συμπεριφορά ή αξιόποινες πράξεις σε βάρος δικαιωμάτων και έννομων συμφερόντων οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, σε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας μας ή εάν απαιτείται από το νόμο, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις στις οποίες θεωρούμε καλόπιστα ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών είναι απαραίτητη.

Μπορεί να κοινοποιούμε πληροφορίες που σας αφορούν για να απαντήσουμε σε δικαστικές κλητεύσεις, εντάλματα ερευνών, δικαστικές διαδικασίες, δικαστικές εντολές, νομικές διαδικασίες ή άλλα μέτρα επιβολής του νόμου από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, περιλαμβανομένης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και των Εποπτικών Αρχών Προστασίας Δεδομένων άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για να κατοχυρώνουμε και να προασπίζουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ή για να αντικρούουμε αξιώσεις εις βάρος μας. 

Παρακαλούμε σημειώστε ότι τρίτα μέρη μπορεί να συλλέγουν κατά τρόπο ανεξάρτητο δεδομένα σχετικά με εσάς, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP σας και πληροφοριών σχετικά με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και των συνδέσεων στις οποίες κάνετε κλικ, μέσω των cookies, των «κλικ» σε συνδέσεις ή άλλων μέσων κατά την επίσκεψή σας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε κατωτέρω στην ενότητα «Cookies».

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, εσείς μας παρέχετε προσωπικά δεδομένα τρίτων, εγγυάστε ότι τους έχετε ενημερώσει για τους σκοπούς και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά τους δεδομένα.

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Το ξενοδοχείο θα τηρεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει μέσω της Ιστοσελίδας της για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας ή την τήρηση των ισχυόντων νόμων ή συμφωνίες περιορισμού ή όρους της παρούσας Πολιτικής. Θα διατηρήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα για διάστημα έως 12 μηνών και στη συνέχεια θα μπορούν να αποθηκεύονται σε μη αναγνωρίσιμη συνοπτική μορφή .Εφόσον ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή κι επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διαγράψουμε τα δεδομένα σας από τα ηλεκτρονικά και φυσικά μας αρχεία, εκτός εάν η τήρηση αυτών καθίσταται απαραίτητη σε συμμόρφωση με νόμιμη υποχρέωσή μας ή για την άσκηση, θεμελίωση ή υπεράσπιση δικαιωμάτων ή έννομων συμφερόντων μας ενώπιον δικαστικών αρχών.

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται για την εξυπηρέτηση κάποιου αιτήματός σας, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται στα πλαίσια προωθητικών ενεργειών και μάρκετινγκ, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας μέχρι να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας και να αιτηθείτε να μην λαμβάνεται πια διαφημιστικά μηνύματά μας. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας είναι για μας απόλυτη δέσμευση. Για να το πετύχουμε αυτό, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, για την εύλογη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη πρόσβαση και επεξεργασία ή τυχαία απώλεια, καταστροφή, ζημία, κλοπή, χρήση ή αποκάλυψη, την ανταπόκριση και επάρκεια των οποίων ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η ασφάλεια και η ασφάλεια των πληροφοριών σας εξαρτάται επίσης από εσάς. Στις περιπτώσεις που σας έχουμε δώσει ή που εσείς έχετε επιλέξει έναν κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση στις υπηρεσίες μέσω του ιστότοπού μας ή / και των εφαρμογών μας, είστε υπεύθυνοι για την διατήρηση της εμπιστευτικότητας  αυτού του κωδικού πρόσβασης. Σας ζητάμε να μην μοιραστείτε τον κωδικό σας με κανέναν άλλο.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πληρέστερα την ασφαλή χρήση του ιστοτόπου μας ή των εφαρμογών μας. Σας συνιστούμε να μην συμπεριλαμβάνετε καθόλου εμπιστευτικές πληροφορίες όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Για την δική σας προστασία οι απαντήσεις μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς εσάς  δεν θα περιλαμβάνουν καμία εμπιστευτική πληροφορία.

Τα κοινωνικά δίκτυα τρίτων μερών που παρέχουν διαδραστικές δραστηριότητες, προσθήκες ή λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. για να σας επιτρέψουν να συνδεθείτε στο Facebook ή στο Google για να βρουν φίλους που θα προσθέσουν ως συνδέσεις ή για "Like” σε μια σελίδα) ενδέχεται να χρησιμοποιούν cookies ή άλλες μεθόδους (π.χ. webbeacons) για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου και των εφαρμογών μας. Η χρήση αυτών των πληροφοριών από τρίτους εξαρτάται από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του κοινωνικού δικτύου, κάτι που σας παροτρύνουμε να εξετάσετε προσεκτικά. Τέτοια τρίτα μέρη μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα cookies ή άλλες μεθόδους παρακολούθησης για δικούς τους σκοπούς, συσχετίζοντας πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας με οποιαδήποτε προσωπική σας πληροφορία που μπορεί να έχουν. Ενδέχεται επίσης να λάβουμε πληροφορίες αναλυτικών στοιχείων από κοινωνικά δίκτυα που θα μας βοηθήσουν να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα του περιεχομένου και των διαφημίσεών μας στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. εμφανίσεις και κλικ).

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της συναλλαγής αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον της συνεργαζόμενης τράπεζας που έχει αναλάβει τη δρομολόγηση όλων των καρτών και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιώματα: 

  • το δικαίωμα πρόσβασης, για να μάθετε ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο σκοπό και τους αποδέκτες αυτών, 
  • το δικαίωμα διόρθωσης, για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων σας,
  • το δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη), για να διαγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη ή η διατήρηση των δεδομένων σας δεν απαιτείται προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις έννομες υποχρεώσεις μας ή για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων μας ενώπιον των Δικαστηρίων,
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων σας 
  • το δικαίωμα φορητότητας, για να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο
  • το δικαίωμα εναντίωσης, εάν δεν επιθυμείτε τη χρήση των δεδομένων σας για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας.  Το ξενοδοχείο μας δεν προβαίνει σε κατάρτιση προφίλ επί τη βάσει των προσωπικών δεδομένων που μας παρέχετε μέσω της παρούσας Ιστοσελίδας

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας παρακαλείσθε όπως απευθύνετε το αντίστοιχο αίτημά σας επικοινωνώντας εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση Hotel Melissanthi,Παραλία Διονυσίου, 5η Λεωφόρος 36, ΤΚ 63200, Χαλκιδική, Ελλάδα, ή τηλεφωνικώς καλώντας στο +30 2373100316 ή με email στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@hotelmelissanthi.gr

Το ξενοδοχείο  θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί σε κάθε σχετικό αίτημά σας εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του. Ωστόσο, σε περίπτωση που λόγω πολυπλοκότητας του αιτήματός σας ή λόγω του όγκου των πληροφοριών δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα ημερών, δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε μέσα στην παραπάνω προθεσμία εγγράφως για τους λόγους της καθυστέρησης και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματός σας το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός δύο επιπλέον μηνών. 

Το ξενοδοχείο  διατηρεί το δικαίωμα να μην ικανοποιήσει το αίτημά σας, στην περίπτωση που αυτό κριθεί προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, ενημερώνοντάς σας σχετικά με τους λόγους της μη ικανοποίησης αυτού.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  (www.dpa.gr).

Cookies

Τι είναι τα cookies και γιατί τα χρησιμοποιούμε;

Είναι μικρά τμήματα πληροφοριών που αποθηκεύονται στους υπολογιστές με σκοπό την αναγνώριση του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια  περιήγησης στους ιστότοπους. Τα αναγνωριστικά συσκευών συγκεντρώνονται από τα διαθέσιμα στοιχεία του συστήματος, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται διευθύνσεις IP, πληροφορίες παράγοντα χρήστη (έκδοση προγράμματος περιήγησης, τύπος και έκδοση λειτουργικού συστήματος) ή αναγνωριστικά που δημιουργούνται από συσκευές, όπως αναγνωριστικά της Apple για διαφημιζόμενους, αναγνωριστικά της Apple για προμηθευτές, αναγνωριστικά Android της Google ή αναγνωριστικά διαφημίσεων του GooglePlayStore. Τα cookies και παρόμοιες τεχνολογίες μπορεί να χρησιμοποιούνται για την απομνημόνευση στοιχείων, όπως είναι τα αναγνωριστικά και οι προτιμήσεις χρηστών.

Η χρήση των cookies διευκολύνει τα Διαδικτυακό μας Τόπο να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτείτε.Προκειμένου να σας παρέχουμε τις διάφορεςυπηρεσίες μας, η επιχείρηση μας και οι πάροχοιυπηρεσιώνσυλλέγουνδεδομένακίνησης, τη διεύθυνση IP, το λογισμικό της συσκευής σας, το είδος του διακομιστή που χρησιμοποιείτεκατά την πλοήγησή σας καθώς και πληροφορίεςσχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα (όπως για παράδειγμα την ημέρα και ώρα της σύνδεσης και της αποσύνδεσης) που δημιουργούνταικατά τη χρήσηαπό εσάς της ιστοσελίδας..

Επιπλέον, τα cookies μας βοηθούν να βλέπουμε την απόδοση  και την επισκεψιμότητα του Διαδικτυακού Τόπου μας, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό του, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας.

Ποια cookies χρησιμοποιούμε;

Ορισμένα ή όλα τα cookies που περιγράφονται παρακάτω ενδέχεται να αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης (ωστόσο τα προγράμματα περιήγησης για κινητές συσκευές ενδέχεται να μην προσφέρουν αυτήν την ορατότητα). H Iστοσελίδα μας ενδέχεται να χρησιμοποιεί τα ακόλουθα cookies.

1. Απολύτως απαραίτητα:

Τα τεχνικά απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του Διαδικτυακού μας Τόπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα.

Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του Διαδικτυακού μας Τόπου.

Επιπλέον, τα cookies αυτά επιτρέπουν στον Διαδικτυακό μας Τόπο να θυμάται τις επιλογές σας όπως το μέγεθος γραμματοσειράς, ώστε να παρέχει βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες.

2. Cookies Επιδόσεων

Google Analytics:
Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον Διαδικτυακό μας Τόπο, για παράδειγμα, ποιές σελίδες επισκέπτεστε συχνότερα. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας.

Search Console
Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με την ορθή λειτουργία και την τυχόν ύπαρξη λαθών στο Διαδικτυακό μας Τόπο, όπως για παράδειγμα εάν κάποιος χρήστης αναζητά μία παλαιότερη έκδοση αυτού ή εάν έχει γίνει παραβίαση κάποιων αρχείων. 

Google Analytics
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί την Google Analytics, η οποία αποτελεί μια υπηρεσία διαδικτυακής ανάλυσης που προσφέρεται από την Google Inc.
Η υπηρεσία αυτή, μέσω χρήσης cookies προβαίνει στη λήψη ανώνυμων δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με τη συμπεριφορά ενός χρήστη στον ιστότοπό μας, την διάρκεια της παραμονής του σε αυτόν, ενέργειες που εκτέλεσε, διαδρομές που ακολούθησε κοκ. με στόχο να μας παρουσιάσει τη συμπεριφορά του χρήστη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιστοσελίδα μας ώστε να βελτιώσουμε την συνολική εμπειρία του χρήστη και τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπου με την προσθήκη, αφαίρεση ή τροποποίηση υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας. Πρόκειται για ανώνυμες πληροφορίες και δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα.

Το Google Analytics καταγράφει δεδομένα όπως τη γεωγραφική σας θέση, τη συσκευή, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο (browser) και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας ταυτοποιεί προσωπικά.  Το Google Analytics καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική σας αναγνώριση.

Η διεύθυνση IP που μεταδίδεται από το πρόγραμμα περιήγησής σας στο πλαίσιο του Google Analytics δεν συνενώνεται με άλλα δεδομένα της Google. Ο ιστότοπός μας έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία ανωνυμοποίησης IP που παρέχει η Google. Λόγω της ανωνυμοποίησης της IP σε αυτήν την ιστοσελίδα, η διεύθυνση IP σας συντομεύεται από την Google εντός της επικράτειας της ΕΕ και των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού  Χώρου. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις η πλήρης διεύθυνση IP μεταδίδεται και συντομεύεται σε διακομιστή Google στις ΗΠΑ. Η Google είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και υπόκειται στην EU-US Privacy Shield, (https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework). Η νομική βάση για τη χρήση του Google Analytics είναι το Άρθρο 6 παρ. 1 του ΓΚΠΔ.. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης σας στο διαδίκτυο (browser), ώστε να αποτρέψετε την υπηρεσία Google Analytics από το να παρακολουθεί την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας καθώς και τη συλλογή των ανωτέρω αναφερόμενων προσωπικών δεδομένων .

Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τη συλλογή και τη μεταφορά δεδομένων στην Google, εκτελώντας λήψη και εγκατάσταση της ακόλουθης προσθήκης προγράμματος περιήγησης: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=el. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση του ιστοτόπου από εσάς δεν θα καταμετρείται ούτε θα χρησιμοποιείται στα στατιστικά στοιχεία που συλλέγουμε για τη βελτίωση της ιστοσελίδας μας. Η λειτουργία του ιστότοπου δεν θα επηρεαστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας, ανατρέξτε εδώ: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Facebook Pixel Code
Στην παρούσα ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε το Facebook Pixel Code, το οποίο προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο Facebook, ιδιοκτησίας της Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA ή, εφόσον διαμένετε στην ΕΕ, της Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland (“Facebook”), με σκοπό την παροχή εξατομικευμένου περιεχομένου κατά την πλοήγηση των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας στο facebook και την ανάλυση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Για παράδειγμα εάν περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας, ενδέχεται αργότερα να δείτε κατά τη διάρκεια της πλοήγησής σας στο Facebook μία διαφήμιση του ξενοδοχείου μας.
Το Facebook Pixel μας παρουσιάζει την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών μας στο Facebook και μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε τις διαφημίσεις μας σε χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρθηκαν για τη διαφήμισή μας επιλέγοντάς την και σε λοιπές ομάδες όμοιων χρηστών. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνουμε μια πλήρη στατιστική εικόνα αναφορικά με τη χρήση της ιστοσελίδας μας.

Το Facebook Pixel σας συνδέει απευθείας με τους εξυπηρετητές του Facebook όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου μας. Με αυτό τον τρόπο, ο εξυπηρετητής του Facebook ειδοποιείται ότι επισκεφτήκατε τον ιστότοπό μας και το Facebook θέτει αυτή την πληροφορία στον προσωπικό σας λογαριασμό χρήστη στο Facebook. 
Το Facebook είναι συμμορφωμένο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία δεδομένων καθώς έχει πιστοποιηθεί βάσει της “Privacy Shield Agreement”, η οποία έχει συναφθεί μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=….

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων από την Facebook και τις επιλογές προστασίας του απορρήτου σας, ανατρέξτε στη διεύθυνση https://www.facebook.com/about/privacy/.
Για συγκεκριμένες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το Facebook Pixel και τον τρόπο λειτουργίας του, παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε το τμήμα βοήθειας του Facebook ακολουθώντας το σύνδεσμο https://www.facebook.com/business/help/651294705016616
Η απενεργοποίηση της λειτουργίας του Facebook Pixel είναι δυνατή μέσω της επίσκεψης στους ακόλουθους διαδικτυακούς τόπους και είναι εφικτή μόνο εάν είστε συνδεδεμένος στο Facebook:
https://de-de.facebook.com/business/help/1415256572060999?helpref=uf_pe… ή 
https://www.facebook.com/settings?tab=ads.

Δεν επιθυμείτε τη χρήση cookies;
Μπορείτε να ρυθμίσετε το λογισμικό πλοήγησης με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείει όλα τα cookies ή να υποδεικνύει πότε αποστέλλεται ένα cookie, παρόλα αυτά όμως μερικές λειτουργίες ή υπηρεσίες του ισοτόπου μπορεί να μην λειτουργούν σωστά χωρίς τα cookies. 
Περισσότερες πληροφορίες για τα είδη των cookies είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.allaboutcookies.org.  Εάν επιθυμείτε να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγχετε ή να αφαιρείτε τα cookies, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.AboutCookies.org.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την παρούσα Πολιτική ή γενικότερα, αναφορικά με τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου, μπορείτε να επικοινωνείτε με το  ξενοδοχείο  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@hotelmelissanthi.gr

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ξενοδοχείο  διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας Πολιτικής, πάντα σε συμφωνία με τους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου περί προστασίας απορρήτου και προσωπικών δεδομένων. Οι επισκέπτες της Ιστοσελίδας μας θα πρέπει να διαβάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Πολιτική Προστασίας Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων για να ενημερώνονται σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή, που πραγματοποιείται, ενώ το ξενοδοχείο δεσμεύεται να προβαίνει στις απαραίτητες ενημερώσεις των επισκεπτών και χρηστών της με κάθε πρόσφορο μέσο, σε συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις που θέτει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ 679/2016.